Onze kernwaarden

Motiverend, duurzaam, betrouwbaar, verbindend en educatief

Er zijn al veel initiatieven ontstaan om de gezondheidzorg te verduurzamen maar er valt nog veel winst te behalen.

Dit geldt ook voor de SEH. Momenteel ontbreekt het nog aan duidelijke samenwerking en concrete handvatten en richtlijnen om samen structureel meer duurzame zorg te leveren.

De Groene SEH heeft als doel meer bewustwording te creëren met betrekking tot duurzaamheid en kennis op het gebied van duurzaamheid in de (spoedeisende) zorg te vergroten. Met deze website willen wij een platform creëren met concrete tools om (evidence based) duurzame kennis en resources uit te wisselen.

Onze kernwaarden

Over De Groene SEH

Om de krachten te bundelen, werken de NVSHA en de NVSHV samen aan een duurzame toekomst. De NVSHA en NVSHV staan voor de bevordering en borging van kwaliteit van de Spoedeisende Geneeskunde met patiëntgerichte zorg. Meer duurzaamheid in de zorg draagt bij aan een betere kwaliteit van het milieu en de leefomgeving van onze patiënten en heeft dus een positieve invloed op de gezondheid van onze patiënten.

De commissie De Groene SEH past hiermee ook duidelijk in de visie van de NVSHA en de NVSHV:

Spoedzorg: onze zorg. Topkwaliteit | altijd | overal | iedereen.

Korte termijn

In 2023 hebben we een netwerk opgebouwd waarin minstens één iemand van iedere SEH in Nederland vertegenwoordigd is

In 2023 hebben we een werkende website waar bezoekers betrouwbare informatie kunnen vinden

In 2024 hebben alle secties, commissies en werkgroepen binnen de NVSHA en de NVSHV een plan ten aanzien van het integreren van duurzaamheid.

Lange termijn (>2 jaar)

In 2025 wordt duurzaamheid geïntegreerd in alle richtlijnen en protocollen

In 2025 zijn alle werkzame personen binnen de SEH in Nederland bewust van de negatieve impact van de gezondheidszorg op het milieu, en de consequenties daarvan

In 2025 zijn we het belangrijkste platform en aanspreekpunt t.a.v. het verkleinen van milieu-impact binnen de SEH Nederland

Leer ons kennen

Leden commissie De Groene SEH

Wie zijn wij

Contacten

De commissie De Groene SEH staat in nauw contact met de verschillende spelers in het veld duurzame zorg. Zo hebben wij onder andere contact met de Groene OK en de Groene IC en zijn wij aangesloten bij de Groene Zorg Alliantie, het platform voor groene zorgcommissies in Nederland.